Zorgartikelen

Zorgartikelen

Soms kan het nodig zijn om op zoek te gaan naar zorgartikelen. Dit omdat je wel een handig hulpmiddel zou willen hebben wat je ondersteuning kan bieden op het moment dat je ’s ochtends je steunkousen aantrekt, of omdat je tijdens een dagje pretpark niet de hele dag kunt staan of lopen. Zorgartikelen zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar en tevens zijn er zorgartikelen verkrijgbaar die voor diverse doeleinden gebruikt kunnen worden.

Waarom zorgartikelen gebruiken?

Soms kun je niet onder het aanschaffen van zorgartikelen uit. Misschien heb je wel moeite met het vasthouden van je bestek tijdens het eten als gevolg van de reuma waarmee je kampt. Ook kan het zijn dat je graag een beugel aan de muur zou willen hebben zodat je wat gemakkelijker op kunt staan vanaf het toilet. Of misschien wil je wel graag een stoel voor onder de douche zodat je niet perse tijdens je hele douchebeurt hoeft te staan. Soms kan het gebruiken van een hulpmiddel een bepaalde handeling net wat vergemakkelijken.  Er zijn dan ook talloze zorgartikelen beschikbaar die verdeeld kunnen worden in een aantal categorieën. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan mobiliteit, lichamelijke verzorging, beschermingsmiddelen en meetinstrumenten.

Meetinstrumenten

Medische meetinstrumenten vallen ook onder de zorgartikelen.  Medische meetinstrumenten worden door veel mensen dagelijks gebruikt. Patiënten met diabetes gebruiken bijvoorbeeld dagelijks een glucosemeter om de bloedsuikerwaarden in hun lichaam te kunnen meten. Huisartsen gebruiken dagelijks een bloeddrukmeter om de bloeddruk van hun patiënten te meten. En veel mensen gebruiken meerdere malen per week een weegschaal. Dit zijn allemaal voorbeelden van meetinstrumenten die ook onder de verschillende soorten zorgartikelen vallen. Soms vinden mensen het fijn om zelf zo’n meetinstrument in huis te hebben. Mensen die kampen met een hoge bloeddruk vinden het vaak fijn om zelf een bloeddrukmeter in hun bezit te hebben. Zo kunnen zij gemakkelijk zichzelf controleren, zonder dit aan een huisarts, of thuiszorgmedewerkster te hoeven vragen. Het kan dan ook voor diverse doeleinden van belang zijn om op zoek te gaan naar zorgartikelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *