Hoe kun je bovenaan in google eindigen?

Bovenaan in google

Als je een eigen website hebt dan wil je natuurlijk dat deze zo snel mogelijk bovenaan in google eindigt. Dit kun je doen door aan Search Engine Optimization te doen, oftewel aan SEO. Dit omvat namelijk allemaal zaken die ervoor zorgen dat google jouw website hoger gaat ranken, en je dus hoger eindigt in de zoekresultaten. Ondanks dat de allerhoogste resultaten doorgaans voor websites zijn die adverteren (bijvoorbeeld met google adwords) kun je ook met allerlei gratis of goedkope middelen redelijk bovenaan in google eindigen. Een van de belangrijkste dingen die je om dat te bereiken moet aanpakken zijn de teksten op je website.

 

Bovenaan in google door de juiste keywords op je site

Als je bedenkt waar jouw potentiële klanten in google op zouden zoeken, dan kun je die specifieke keywords natuurlijk inzetten op je website. Je doet er slim aan deze in de kopjes van je tekstpagina’s te plaatsen, en vervolgens meerdere malen te laten terugkomen in de verdere tekst. Google ziet dan dat je site over dat keyword gaat en zal jouw website sneller bovenaan in google laten eindigen voor mensen die op dat woord zoeken. Overigens doe je ongeveer hetzelfde met linkbuilding, maar dan niet op je eigen website. Linkbuilding staat voor allerlei artikelen en blogs die gaan over voor jou belangrijke keywords, waar vervolgens de link naar jouw site achter is gezet. Ook dit is een hele slimme manier om bovenaan in google te eindigen. Linkbuilding is lastig zelf te doen, dit kun je beter uitbesteden aan een online marketing bureau.

Verwerk ook tekst in je afbeeldingen

Je zou denken dat alleen de tekst op je website belangrijk is voor een hoge positie in google, maar als je echt bovenaan in google wilt eindigen dan zul je ook je afbeeldingen een goede naam moeten geven. Google ziet afbeeldingen namelijk ook als tekst, en het is echt een gemiste kans als je deze niet zelf, handmatig invult. Geef ze dus een toepasselijke titel, en je zult makkelijker gevonden worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *