Wat verstaan we precies onder belettering?

Belettering

Iedereen heeft wel eens van het woord belettering gehoord, maar wat houdt het nu eigenlijk in? Er zit het woord ‘letter’ in, wat wil zeggen dat het iets met tekst te maken heeft, maar wat precies? Belettering omvat alle soorten van (meestal relatief grote) boodschappen op bijvoorbeeld auto’s busjes of bedrijfspanden. Het gaat daarbij vrijwel altijd over de naam van het bedrijf, eventueel in combinatie met het logo. Als jij een eigen bedrijf hebt dan kom je vast op een punt waarop je een custos naambord nodig hebt op je pand, of een custom sticker voor op je auto. Daarmee maak je namelijk reclame en laat je mensen zien waar je werkzaam bent. Op een autosticker kun je bijvoorbeeld ook een telefoonnummer of website vermelden, waardoor mensen gemakkelijk, direct contact met je op kunnen nemen.

Belettering is een soort rijdende reclame

Als je de belettering toepast op je auto of busje en daarmee rondrijdt, dan maak je natuurlijk zonder dat je daar verder iets van merkt reclame voor je bedrijf. Overal waar je komt zien mensen je boodschap (of dat nu je logo is of ene leuke spreuk) en als ze een dergelijk product of een dienst in die regio nodig hebben die jij biedt zullen ze eerder aan jou denken. Door belettering kun je je auto of busje zo aanpassen dat hij precies past bij de huisstijl van je bedrijf, wat er ook nog eens voor zorgt dat mensen jouw logo beter gaan herkennen op andere marketing-uitingen, zoals advertenties in de krant. Herhaling is namelijk heel erg belangrijk, vandaar dat veel mensen er ook voor kiezen om ook op hun vervoermiddel hun logo en/of website te laten drukken. 

Auto wrappen in passende kleur

Als je nu ook nog wilt dat de auto naast het logo en de website precies dezelfde kleur heeft als de basis-huisstijl van je bedrijf, dan kun je deze laten wrappen. Dit is stukken voordeliger dan een nieuwe kopen, en ziet er ontzettend mooi uit. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *