Relatietherapie Alkmaar: zo maak je de shift in je relatie

Relatietherapie Alkmaar

Relaties kunnen lastig en hobbelig zijn, maar tegelijkertijd de kracht hebben om hierdoor samen te groeien. Het lastige en hobbelige ontstaat doordat beide partners met hun eigen levenservaring de relatie binnenstappen. In die ruimte bestaan naast liefde en toewijding voor elkaar ook het niet weten en het onzichtbare van elkaar. Deze laatste twee componenten zijn vaak de veroorzakers van miscommunicatie, wrictie en soms ook verdriet. Loop je hiertegen aan en heb je het gevoel dat jij en je partner er zelfstandig niet uitkomen? Relatietherapie in Alkmaar helpt je om de shift te maken.

Zo binnen zo buiten

Om een relatie te laten floreren vragen ze van ons om zowel begripvol naar onszelf als naar de ander te zijn. Wanneer deze tendens niet in balans is, zal je wrictie gaan ervaren. Relaties werken namelijk als spiegels: ze reflecteren ons gedrag en koppelen dit dus aan ons terug. Zowel direct als indirect.

Direct vs. Indirect

De directe terugkoppeling is de reactie die je partner geeft op jouw gedrag. Indirect worden we geraakt door ons eigen gedrag, omdat alles wat we zeggen en/of doen een projectie is van onszelf. Hetgeen je waarneemt of zegt, kan je enkel waarnemen of communiceren omdat je het ook in jezelf ziet. Daarom kan je je soms na een ruzie i.p.v. opgelucht nog slechter voelen dan ervoor. Je hebt namelijk zowel dingen van je partner als van jezelf mogen incasseren. Dat is behoorlijk.

Relatietherapie in Alkmaar schenkt je nieuwe perspectieven

Om dit destructieve patroon te veranderen hebben we onszelf in die spiegel die de relatie ons voorhoud te kijken. Hier ondersteunt relatietherapie Alkmaar je bij, zodat die ruimte van het niet weten en het onzichtbare steeds meer kenbaar en zichtbaar wordt. Waardoor:

  • Je inzicht krijgt in je eigen en je partners gedragingen
  • Jij en je partner elkaar meer gaan waarderen
  • Er meer betrokkenheid tussen jullie ontstaat
  • De rust zal terugkeren in de relatie

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *