Wat kan een Process control bureau voor je bedrijf betekenen

project management

Je hebt vast weleens van Control systems gehoord, om dit goed en netjes te regelen dan maak je gebruik van een deskundige zoals een Project Managent Officer of Project Management Office. Deze zijn bekend met alle ins en out op dit gebied. Een PMO werkt samen met alle partijen om zo het desbetreffende project tot een goed einde te brengen.

Welke vaardigheden moet een PMO ‘er bezitten

Er zijn een aantal competenties die iedere PMO’er dient te bezitten. Daarnaast zijn er nog aanvullende vaardigheden benodigd, afhankelijk van het soort project, het bedrijf en de sector waar het project plaatsvindt. Een PMO’ er moet sowieso resultaatgericht zijn. Hierdoor zorg je dat het programma, portfolio of proces zo efficiënt mogelijk verloopt en de best mogelijke resultaten behaalt worden. Het is tevens belangrijk dat de Project Management Officer analytisch is. Hierdoor kan het gehele proces, portfolio of programma overzien worden en tevens de deelprocessen die zich hierin afspelen. Dit is nodig om alles te standaardiseren en optimaliseren. Een PMO’er zal tevens assertief moeten zijn, omdat het belangrijk is dat de mensen die inefficiënt zijn daarop gewezen moeten worden. Als laatste moet een Project Management Officer kritisch zijn. Je moet jezelf constant afvragen of er iets beter kan en tevens of de manier van uitvoering daadwerkelijk de meest optimale manier is.

Hoe word je een PMO’er

Misschien klinkt dit je allemaal erg goed in de oren en wil je zelf wel een Project Management Officer worden. Dit kan je op verschillende manieren worden. Je hebt er minimaal een HBO niveau voor nodig en je dient een of meerdere methodes van projectmanagement te beheersen. De meest gevraagde projectmethodes zijn Lean, Agile, Scrum, PMI en Prince2. Bij sommige HBO opleidingen is dit onderdeel van de studie, maar het is tevens mogelijk om er een losse cursus voor te volgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *