Haal kennis en inzicht uit data

Data science is waarschijnlijk niet een woord dat in je alledaagse taalgebruik voorkomt. Toch is het een interessant concept om je in te verdiepen. Met Data Science Rotterdam kun je als bedrijf geld besparen door kennis en inzichten uit data te halen. De kennis vanuit Data Science komt veelal uit de tak van wiskunde en statistiek. Daarnaast komen er verscheidene programmeervaardigheden bij kijken, zoals Python. Deze inzichten moeten worden gekoppeld aan bepaalde sectoren en organisaties. Hierdoor wordt de context waarin Data Science wordt toegepast inzichtelijk gemaakt. Oftewel, het is een interdisciplinair vakgebied waarbij waarde uit data wordt gehaald. Vaak hebben specialisten op het gebied van Data Science ‘Kunstmatige Intelligentie’ gestudeerd.

Voordelen van data science

Data Science Rotterdam kan de voordelen van kunstmatige intelligentie, Data Science of Machine Learning voor je in kaart brengen. Je kunt hierdoor op een proactieve manier inspelen op resultaten uit de data. Het doel is dat je betere beslissingen maakt voor je bedrijf op basis van voorspellingen uit de data. Eigenlijk kun je het zo stellen dat wanneer je meer informatie hebt, je beter op de markt kunt inspelen. Zo maak je beslissingen gebaseerd op betrouwbare gegevens. Een computer kan namelijk heel veel berekeningen per minuut voeren die tegelijkertijd ook nog eens preciezer zijn.

Hoe ziet een Data Science cyclus eruit?

Elke dag wordt er verschillende data uit de computer gehaald en opgeslagen in databases. Ten eerste is het van belang om te bepalen welke data er gebruikt gaat worden. De volgende stap is het programmeren, bijvoorbeeld met Python. Er worden dan modellen gemaakt waarmee in de toekomst voorspellingen gedaan kunnen worden. Na deze preparatiefase gaan statistici met de data aan het werk. Het doel is om causale verbanden te vinden waardoor er valide voorspellingen gedaan kunnen worden. Je kunt er ook voor kiezen om deze stap uit te bouwen en voorspellingen te doen met Machine Learning. Vervolgens worden de resultaten visueel gemaakt en kun je op basis van de data een gegronde beslissing maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *