Maak gebruik van de WWFT checklist

WWFT checklist

Iedereen die werkt in een branche waarop de WWFT van toepassing is, weet dat het belangrijk is om zich aan deze wet te houden. De overheid controleert steekproefsgewijs of dit het geval is, en de boetes en eventuele andere sancties zijn niet mals. Door te werken met een handige WWFT checklist weet u zeker dat u zich aan de WWFT houdt. 

De WWFT

WWFT staat voor Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme. Middels deze wet wil de overheid een slag maken in de bestrijding van deze zaken, door de financiële sector er zelf bij te betrekken. Daardoor zijn mensen die werkzaam zijn in deze sector verplicht om eventuele klanten na te trekken op hun identiteit en bevoegdheden. Op deze manier kan worden voorkomen dan personen met criminele intenties misbruik maken van het systeem. Zaken als fraude en witwassen kwamen veelvuldig voor in de financiële branche, en is justitie en politie al vele jaren een doorn in het oog. Door de sector er zelf bij te betrekken, hoopt men de problemen dichter bij de bron aan te pakken. 

WWFT checklist via software

In de WWFT checklist staan alle zaken opgesomd waar een ondernemer of werknemer in de financiële sector op moet letten, wil hij of zij zich aan de WWFT houden. U kunt natuurlijk alle opgelegde controles handmatig uitvoeren, maar dit is voor veel mensen te veel werk, en bovendien vrij repetitief. Gelukkig bestaat er tegenwoordig speciale software, waarin de WWFT checklist is opgenomen. U hoeft dan enkel de klant in te voeren, en alle controles worden voor u gedaan. Ontzettend handig; zo weet u ten eerste zeker dat u zich aan de wet houdt, en u houdt tijd over voor uw kerntaken. Met de aanschaf van deze specialistische software zult u dan waarschijnlijk ook geld besparen vanwege de tijdswinst die het oplevert. Bovendien wilt u natuurlijk niet beschuldigd worden van wanbeleid of zakendoen met verdachte of onbevoegde personen. Zorg er dus voor dat u zich aan de WWFT houdt en voorkom problemen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *