Lanceer een nieuwe website

Website laten bouwen

Ben jij ondernemer die zijn/haar online zichtbaarheid wil verhogen? Een website laten maken is dan een van de meest voor de hand liggende acties. Het hebben van een website is essentieel om nieuwe klanten aan te trekken. Ook heb je zo een online visitekaartje waar je afgeronde projecten op kunt presenteren. Er zijn heel veel dingen waar je op moet letten bij het maken van een website voor je onderneming. Wanneer jouw website voldoet aan de eisen van SEO kunnen klanten je makkelijker vinden via Google. Wat ook een belangrijk voordeel kan zijn is dat je klanten al veel informatie op je website kunnen lezen waardoor er de klantenservice minder werkdruk ervaart. Ook kan een goed geïnformeerde klant zorgen voor hogere klanttevredenheidsscores. Laat je je website maken volgens de laatste ‘best practices’ uit het vakgebied dan ben je een stuk minder tijd kwijt aan het onderhouden van je website.

Werkwijze bouwen van een website

Je hebt besloten dat je je eigen plekje op het internet wilt maken. Dan is de volgende stap om het doel van je website concreet te maken. Zorg ervoor dat deze SMART zijn geformuleerd. Op die manier heb je concrete handvatten om het design van de website goed uit de verf te laten komen. Vervolgens is de tweede stap om een systeem uit te kiezen waar je je website in wilt laten maken. WordPress is een van de meest gebruikte content management systemen. Een voordeel is dat je zeker weet dat de ondersteuning niet zomaar stopt. Er zijn ook andere mogelijkheden, dus laat je informeren over het systeem dat bij jouw wensen en eisen past. Als je een systeem hebt gekozen, wil je natuurlijk een mooie domeinnaam hebben voor jouw site. Daarna ga je bekijken welk hostingpakket je zou willen nemen. Dit is namelijk nodig om jouw website te laten draaien. Een ander aspect is veiligheid, zoals het versleutelen van de verbinding met een SSL-certificaat. Wanneer je al deze praktische aspecten hebt doorlopen, ga je met het design aan de slag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *